Bine ati venit pe pagina cu informatii utile MagmaSafety.ro
AFLA DESPRE NOILE TEHNOLOGII UTILITY DIADORA
De ce sunt pantofii de protectie din generatia noua mai usori, fara a pierde din nivelul de protectie ?
Cât cântărește un pantof de siguranță? În medie, greutatea unui pantof de siguranță este în jur de 500-700 de grame – însă precizăm imediat că, tocmai ca medie, această valoare este generică și nu ține cont de marea varietate de modele și destinații de utilizare a încălțămintei de lucru.
Greutatea unui pantof de lucru depinde de marimea acestuia, modelul, materialele din care este confectionat, designul si tehnologiile folosite. O concepție greșită obișnuită spune că pantofii de siguranță sunt mult mai grei decât pantofii obișnuiți de sport sau de agrement.
Este cu siguranță o idee care are un fundament: încălțămintea de siguranță trebuie în primul rând să protejeze în timpul muncii, iar robustețea este o cerință fundamentală. Calități precum soliditatea construcției, materialele rezistente la rupere și abraziune contribuie la creșterea greutății acestuia.
Lucrurile s-au schimbat însă, datorită progresului notabil în cercetare și dezvoltare a designului, materialelor și tehnicilor de construcție care fac astăzi posibilă realizarea unor încălțăminte de siguranță la fel de ușoare ca un pantof sport, fără a compromite siguranța.
De ce să folosiți pantofi de protectie usori ?
Purtarea încălțămintei ușoare de siguranță vă permite să lucrați mai confortabil, să vă mișcați cu ușurință și să ajungeți mai puțin obosit seara, îmbunătățind semnificativ confortul termic din interiorul încălțămintei, mai ales atunci când efectuați sarcini care necesită mersul pe jos îndelungat, sau conducerea vehiculelor.
Reducerea greutății pantofului are, de asemenea, un efect pozitiv asupra bunăstării generale a piciorului și, în consecință, a piciorului și a posturii corecte și poate ajuta să ajungeți la sfârșitul zilei fără dureri de picior sau dureri de spate.
Un pantof de siguranță jos și ușor este o alegere practică, performantă și foarte versatilă, în special pentru sectoare precum logistica, instalațiile, meșteșugul, industria și atelierul, unde munca se desfășoară mai ales în interior și în exterior, pe suprafețe care nu necesită un partea superioară înaltă pentru a oferi mai mult sprijin gleznei.
Pantofi de protectie la fel de ușor ca un pantof de alergare.
Deci, care sunt cei mai ușori pantofi de lucru din jur?
Dacă sunteți în căutarea unui pantof de siguranță ușor, Fly Litebase este excepțional, cea mai inovatoare dintre noile propuneri Diadora Utility.
Fly cântărește în jur de 350-400 de grame, ca un pantof de alergare - într-adevăr, greutatea sa este chiar mai mică decât cea a multor pantofi sport - dar păstrează nealterate standardele de siguranță și performanță ale încălțămintei de protecție Diadora Utility.
Lejeritatea si confortul modelelor Fly, disponibile pentru clasele de siguranta S1P si S3, erau de neconceput cu putin timp in urma si sunt rezultatul proiectarii atenta a componentelor si materialelor, precum si a colaborarii dintre Diadora Utility si Vibram, marca. lider în dezvoltarea și producția de tălpi de cauciuc de înaltă performanță.
Să vedem în detaliu caracteristicile care, împreună, fac pantofii Fly Litebase S1P și S3 atât de ușori și inovatori.
1. Fetele superioare
Partea superioară afectează greutatea totală a pantofului atât pentru design, cât și pentru materialul din care este realizat. Țesăturile tehnice precum microfibrele sunt cele mai ușoare materiale cu care poate fi construită partea superioară a unui pantof de lucru. Fly's este fabricat din Matryx® 2.0, o țesătură tehnică multizonă de înaltă tenacitate, de înaltă performanță, concepută pentru a fi ușoară și flexibilă, oferind în același timp rezistență maximă la abraziune.
2. Bombeul de protectie din varf
Bombeul de protecție are un impact mare asupra greutății unui pantof de siguranță: cele mai grele sunt din oțel, cele mai ușoare din fibră de carbon - la fel ca cea a pantofilor din linia Fly, care sunt prevăzuți cu un vârf anti-strivire de 200 J. fibra de carbon, foarte usoara, nemagnetica si atermica.
3. Inserția anti-perforare
Fly Litebase este disponibil în clasele de siguranță S1P și S3, adică toate modelele sunt echipate cu folie anti-puncție, pentru a proteja împotriva riscurilor precum călcarea în cuie sau alte rugozități care pot străpunge talpa pantofului. Inserția anti-perforare Fly este realizată din polietilenă aglomerată reciclată, un material ușor, flexibil și respirabil.
4. Căptușeala
Pe lângă materialul exterior al căptușei, căptușeala Air Mesh și kicker-ul din microfibră a pantofilor Fly Litebase ajută, de asemenea, la reducerea greutății totale a pantofului.
5. Talpa intermediară și benzile de rulare
Adevăratele puncte forte ale Fly sunt totuși talpa intermediară EVA cu folie de protecție TPU și banda de rulare din cauciuc nitrilic HRO Vibram®.
În greutatea totală a pantofului, talpa intermediară joacă un rol fundamental: la nivel volumetric cântărește mai mult decât cauciucul benzii de rulare și chiar și câteva puncte de densitate au un impact uriaș. Datorită talpii intermediare EVA cu folie de protecție TPU, pantoful de siguranță Fly Litebase combină ușurința și siguranța.
În plus, greutatea benzii de rulare din cauciuc nitril HRO Vibram® a fost redusă drastic datorită tehnologiei inovatoare a tălpii Vibram Litebase, care reduce grosimea și greutatea fără a afecta performanța ridicată în ceea ce privește aderența, tracțiunea și rezistența la uzură.
Grosimea fundului de cauciuc al tălpii Vibram Litebase este cu 50% mai subțire decât o talpă normală și cântărește cu până la 30% mai puțin. Având o talpă mai subțire, totuși, nu compromite siguranța sau durabilitatea pantofului, deoarece banda de rulare este concepută pentru a maximiza aderența, stabilitatea și durabilitatea, datorită zonei mari de contact și crampoanelor întărite.
Toate modelele Fly Litebase sunt ESD și SRC (pentru a afla mai multe despre cerințele suplimentare ale încălțămintei de siguranță, citiți aici), adică talpa lor îndeplinește cel mai înalt nivel de siguranță anti-alunecare (SRC) și favorizează disiparea curentului (ESC), protejând echipamente valoroase, chiar și în medii sterile.